Zdrowie i Uroda

Sposoby jak wykorzystać grzybki marynowane

Grzyby to dodatek do wielu dań i sosów, a także sałatek czy śledzi.
Wykorzystanie ich w kuchni zależy od naszych preferencji smakowych i fantazji kulinarnej. Już niedługo rozpocznie się sezon grzybowy, kiedy to wszyscy wyruszą do pobliskich lasów w poszukiwaniu tegorocznych okazów. Najprostszym sposobem jest zamarynowanie grzybów w occie i dodawanie do potraw.

Sos tatarski z podgrzybkami marynowanymi w occie.

Jajka w majonezie, któż ich nie lubi? To popularne danie zawsze chętnie gości na naszym stole i jest uwielbiane przez gości. Łatwe przyrządzenie i oryginalny smak sprawiają, że to danie cieszy się takim uwielbieniem. Do przygotowania potrzebujemy praktycznie tylko jajek, majonezu z dodatkiem jogurtu naturalnego i przypraw.

Aby nasze jajka zyskały atrakcyjny smak do tradycyjnego sosu majonezowego możemy dodać podgrzybki marynowane w occie i ogórka konserwowego. Takie połączenie sprawi, że jajka zostaną przygotowane w sosie tatarskim. Lekko kwaskowaty smak w połączeniu z jajkami tworzy ciekawą kompozycję smakową.

Śledzie z grzybami marynowanymi

Śledzie są popularną przystawką na polskim stole. Tak propozycja smakowa znajduje swoje uznanie podczas wszelkiego rodzaju imprez okolicznościowych, spotkań z przyjaciółmi czy na święta. Śledzie są naprawdę bardzo popularnym daniem, które znalazło uznanie u wielu prawdziwych smakoszy.

Ciekawą propozycją jest podanie tradycyjnych śledzi z dodatkiem cebulki i grzybków marynowanych. Taka kompozycja smakowa z pewnością przekona do siebie gości. Śledzie można podać z samymi grzybkami lub w sosie śmietanowo – majonezowym.

Ciekawy pomysł na leczo

Tradycyjne leczo to znana wszystkim potrawa węgierska. Leczo to idealna propozycja na chłodne, jesienne dni. Jest również ciekawym rozwiązaniem jako danie obiadowe, które może być podawane z chlebem jako zupa lub z makaronem. Wszystko zależy od naszych preferencji.

Ciekawym pomysłem jest mała modyfikacja tradycyjnego leczo. Dodając do niego marynowane podgrzybki w occie nadamy tej potrawie wyjątkowy smak, który z pewnością zachwyci naszych domowników. Lekko kwaskowaty smak grzybków nada tej potrawie
charakteru i wyrazistości.

Podgrzybki marynowane w occie znaleźć można w Sklepie Vitapol